Blogindító ötletroham

vidáman felugró nő Blogindító ötletroham felirattal

Csak ülsz az üres képernyő előtt és nyomasztóan érzed magad, mert nem tudod, mivel foglalkozz a blogodban? Nem akarsz sem túl szakmai, sem túl leegyszerűsített témákról írni? Még nem tudod eldönteni, mi foglalkoztathatja a közönségedet, de te nagyon is tisztában vagy vele, mihez értesz és miben tudnál nekik segíteni? Nem vagy egyedül, a legtöbben itt akadnak el!

Lehet erre megoldást találni kb. 2 óra alatt?

Igen, lehet!

Az együtt töltött idő nagyon sűrű lesz, a történések pedig gyorsak. Jó, ha bekészítesz egy kávét. De mi lesz az eredmény?

  • Nem kell minden cikk után azon töprengened, mi legyen a következő. Akár egy évre előre pontosan tudod majd a menetrendet.
  • Nem kell azon gondolkoznod, mi érdekelhetné a látogatóidat, mert tele leszel könnyel eladható, megosztásokat vonzó és érdekes ötletekkel.
  • Mindig sok kattintást kapsz majd a közösségi médiából, ha ott is meghirdeted a cikkeidet.

Miért fontos a tartalom, a cikkek?

Szakértőként nagyon fontos a minőségi, releváns tartalom, ami segíti a látogatóidat, olvasóidat. És persze nem mellékes, hogy el is köteleződnek melletted.

Keresőoptimalizálási szempontból pedig az a fontos, hogy az ötlet megvalósítása során azt a lehető legjobban „tálald”, mind az olvasóid, mind a keresőrobotok felé.

Hogyan érheted ezt el?

A blogindító ötletroham egy személyes, általában online módon zajló játékos foglalkozás, egy vagy több résztvevővel. Ha csak te veszel rajta részt, a teljes figyelmem a tiéd. Ha többen vagytok, inspirálhatjátok egymást. Mindkét verzió működik!

Rajtad áll, hogy másfél óra alatt hány ötletet gyártunk közösen, de ha másnap folytatod a megismert módszerrel a munkát, akkor készen is lehetsz akár egy évre való, a közönséged számára érdekes és hasznos cikkötlettel. Már csak az írás és publikálás van hátra!

Később a cikkeket többféleképpen is használhatod, és akár saját mini-kurzus alapjául is szolgálhatnak!

Mi fog történni a foglalkozáson?

Először én mesélek röviden a blogírásról, a webes cikkek szerkesztéséről, a hozzájuk kapcsolódó SEO-ról. Átbeszéljük, hogyan építsd fel a blogodat. Szóba fog kerülni a címadás. A cikkekhez kapcsolódóan konkrét tanácsokat kapsz a megoszthatósággal kapcsolatban. Nemcsak szöveges, hanem hangos és videós tartalmak létrehozása is szóba kerül majd. És persze beszélünk a közösségi médiában való szereplés és a weboldalad kapcsolatáról.

Ezután kezdünk bele a játékba, ahol már te és a szakterületed lesztek a főszereplők. A játék 3 lépcsőből áll. Megígérem, sosem fogod úgy érezni, hogy a feltett kérdés túl nagy falat. Egyszerre mindig csak egy-egy nagyon egyszerű kérdésre keressük a választ, és biztos, hogy neked is sikerülni fog mindre könnyedén válaszolni.

  • Leszűkítjük a célközönséged.
  • Felfedezed, ők milyen témákra kíváncsiak és milyen témákat keresnek.
  • Azonnal konkrét, egy-egy cikkben megválaszolható témákat fogsz tudni generálni.

Mire lesz szükséged?

A személyes vagy online részvétel semmilyen különleges eszközt nem igényel. A játékos ötletrohamhoz kapcsolódik egy munkafüzet. Ha online veszel részt a foglalkozáson, akkor előzőleg küldöm el neked a dokumentumokat, hogy ki tudd nyomtatni, ebbe tudsz majd jegyzetelni.

Mit kapsz?

A foglalkozáshoz megkapod a munkafüzet lapjait, így annyiszor felhasználhatod őket a későbbiekben, ahányszor csak akarod. Megkapod emellett a foglalkozás vetítési anyagát, amiben az első rész információi mellett sok konkrét segítséget és inspirációt is találsz a témageneráláshoz.

Milyen hatásra számíthatsz?

Abban segítek, hogy kidolgozd a tervedet, de az igazi eredmény rajtad, a megvalósításon múlik! Ha valóban nekiugrasz és kitartóan megírod a cikkeket, a hatás biztosan nem marad el. A gyorsaság az iparágadtól függ, de akár néhány hónap alatt is érezhető lesz a változás. Több látogató, több feliratkozó, több érdeklődő, több ügyfél.

Gyorsan felépíted majd weboldalad tartalmát.

Ha pontosan tudod, milyen tartalmakat kell létrehoznod, akkor rövidebb idő alatt többet fogsz tudni elkészíteni. Ha pedig ezekkel többször szerepelsz a közösségi médiában, hamarabb leszel ismert!

Több megosztást fognak elérni a cikkeid.

A cikkeid vonzóak, érdekesek és hasznosak lesznek az olvasóid számára, és mivel nagy hangsúlyt helyezünk a címadásra és a megosztás megkönnyítésére, így biztosan több megosztásra számíthatsz a közösségi médiában.

Nem kell azon gondolkoznod, miről írj.

Ha most rászánsz pár órát, ki tudod dolgozni akár egy egész évre a tartalomnaptárad. A cikkeid ráadásul olyanok lesznek, amik pont jók a közönségednek!

Több látogatód érkezik majd a keresőből.

Minél több tartalmat hozol létre, annál valószínűbb, hogy a keresőmotorok növekvő figyelmet fordítanak az oldaladra, a gyakrabb frissülés és a keresett, releváns tartalmak miatt.

Szakértői státuszba kerülsz.

A hitelességed attól erősödik, ha a cikkeid a szakterületeden belül a témák széles körével foglalkoznak, és hogy gyakran, következetesen készítesz tartalmakat. Mivel a módszer gondoskodik erről, így nem kell találgatnod, miről írj, hogy ezt elérd.

Ki fogsz tűnni a tömegből egyedi témaválasztásoddal.

A blogindító foglalkozás során a hozzád legközelebb álló témákat hozzuk elő, ahol nem nehéz saját tapasztalataidról írnod, amelyek felkeltik a figyelmet.

Visszatérő olvasóid lesznek.

Mivel a felvetett témáid érdekesek és hasznosak lesznek, az olvasóidnak jó élményt ad majd az olvasásuk. Biztosra veheted, hogy ezt folyamatosan meg akarják majd ismételni, és újabb-újabb cikkeket követelnek majd tőled.

Könnyedén növelheted feliratkozóid számát.

A témagenerálással következetes cikkfolyamot dolgozhatsz ki, ami segít a listád növelésében. A folyamatos publikálással több lehetőséget adsz másoknak, hogy megismerjenek és érdeklődjenek a szakterületed iránt.

Növeled az oldaladon töltött időt.

Ha cikkekben gazdag a blogod, akkor minden olvasónak több esélye van arra, hogy megtalálja azt a témát, ami érdekli és amit keres. Ilyenkor szívesen elmélyülnek a blogodban, és több oldaladat is átnézik, átolvassák.

Erősíted az olvasóid bizalmát.

Az olvasóid akkor lesznek az ügyfeleid, ha ismernek, kedvelnek és megbíznak benned. Minél több cikket írsz, annál több lehetőséget adsz nekik arra, hogy kapcsolódjanak hozzád és megismerjenek. A tartalomnaptárad segíthet neked abban, hogy felépítsd az ismertséged és az irántad érzett bizalmat.

Több ajánlást nyersz a blogodon keresztül.

Senki nem ajánl szívesen egy olyan vállalkozás, ahol úgy tűnik, nem történik semmi. Ha folyamatosan jelentetsz meg tartalmat, ez mindig új, friss tartalmat jelent, és mindenki szívesen ajánlj majd ismerőseinek is.

És a legfontosabb szempont került a legvégére: a cikkek írása közben még jól is fogod magad érezni!

Ha úgy érzed, az írás csak játék, akkor sokkal könnyebben, gyorsabban és többet írsz. Ha pedig egy hosszú lista van a kezedben a legjobb ötletekkel, akkor biztosan találsz mindig közöttük olyat, ami éppen kedvedre való. Csak végigfutod, és belekezdesz abba, ami pillanatnyilag leginkább megfog, így leszel energikus és lelkes.

Hogyan jelentkezz?

Küldj üzenetet a hello [@] nektonik.hu címre vagy küldj üzenetet a lenti űrlapon keresztül. E-mailben vagy telefonon tudunk majd időpontot egyeztetni.

Mennyibe kerül?

A blogindító ötletrohamon való részvétel ára 15.900 Ft + ÁFA, ha egyedül veszel rajta részt, és fejenként 9.900 Ft + ÁFA, ha többen vagytok.