Kuzmann Eszter

Korábban felhasználóként gyűjtöttem az élményeket: bosszankodtam rosszul felépített weboldalak miatt és nagyon szerettem néhány igazán jót. Webdesignerként már mélyebben foglalkozom azzal, mitől működik vagy nem működik egy tartalom vagy design. Keresőoptimalizálási szakértőként pedig az a célom, hogy a jó tartalmat mindenki megtalálhassa. Nem szeretem a homályos fogalmazást, csak a konkrét, könnyen megvalósítható tanácsokat. Itt ilyenekkel találkozhatsz!

Cikkek

Egy nő a laptop előtt ülve a fejét fogja.
online marketing

A közérthető szöveg. Értse mindenki, amiről írsz!

Te hallottál-e már olyat, hogy valaki arról panaszkodott, egy weboldal szövegét túl könnyű volt elolvasni és megérteni? Hát én még nem. És mégis sokan vannak, akik szerint a könnyen érthető és áttekinthető szöveg nem szakszerű. Vagy nem elég komoly. Nehéz elképzelni, pedig akár lehetséges lehetne: a webshopok, a NAV, az önkormányzat, a bankok és pénzügyi […]

Elolvasom a cikket
weboldal tervezése közben, monitor és jegyzetek
weboldal

Mitől hiteles egy weboldal?

Bizonyos szakmák esetében napjainkban egyre inkább nélkülözhetetlenné válik a közösségi médiában való aktivitás fokozása, és egy szakmailag hiteles honlap létrehozása. De vajon mitől válhat valaki sikeressé az online térben? Hogyan kerülhetnek jó pozíciókba a weblapok a keresőoldalakon? És milyen megoldásokkal lehet könnyebben elköteleződést kialakítani a látogatóval?

Elolvasom a cikket
jójkler, hanyag webdesigner asztalra tett lába
weboldal

Ne dolgozz kókler weboldal készítővel!

A weboldalad minősége döntő lehet üzleti szempontból. Viszont nagyon sok ráfordítást igényel, ha csináltatsz egyet. Pénzt, időt, figyelmet. Évekre meghatározó lesz a minősége, kivitelezése, mert ettől függ, hogyan tudod bővíteni, fejleszteni. A választott webdesignereddel hónapokig-évekig együtt fogsz dolgozni. Válassz egyből jól, kerüld el a kellemetlen helyzeteket!

Elolvasom a cikket
tableten tanuló nő
online oktatás

Az online tanulók sokszínűsége

Lehet, hogy már tanítottál korábban, de nem az interneten, hanem személyesen. Mondjuk egy iskolában. Vajon nagyon különbözik majd ettől egy online kurzus? Végülis az óravázlatok hasonlóak, ugyanazt a tudást akarod átadni. De a résztvevőket tekintve valószínűleg egészen más világgal fogsz találkozni.

Elolvasom a cikket
gátfutás. nekik is ezer akadályon kell végigmenni, mire elérik a célt. a pop-upok ugyanilyenek egy olvasónak.
online marketing

Hogy állsz a pop-upokhoz?

Sokatmondó adat, mennyire sok keresés van két témában: pop-upok létrehozása és pop-upok blokkolása. Vannak, akik olvasóként utálják, de a saját látogatóikat bombázzák vele (mert hatékonynak tartják). És vannak olyanok, akik olvasóként utálják, és mindenképpen olyan weboldalt szeretnének, ahol egy sem tűnik fel. Jól látod a közös tényezőt.

Elolvasom a cikket
laptop előtt ülő, összekulcsolt kezű férfi, akinek láthatóan nincs feladata
weboldal

Miért nem hoz ügyfeleket a weboldalad?

Ha coach vagy. Ha mentor vagy. Ha tanácsadó vagy. Vagy bármi, ahol a szimpátia, hitelesség és szakértelem bemutatása döntő fontosságú. Ha a tudásodat adod el, ezeket mind bizonyítanod kell a weboldaladon. Ha tudod, hogyan lehet ezeket aláásni, akkor javítani is tudsz, hogy jöjjenek az ügyfelek!

Elolvasom a cikket
modern épület furcsa szögben megépített terekkel
SEO

Szép legyen az oldalad vagy felhasználóbarát?

1995-ben a Hitachi Design Centerben felhasználói kutatás zajlott. ATM-ekhez dolgoztak ki többféle felhasználói felületet, és a résztvevőknek néhány alapvető feladat végrehajtása után értékelniük kellett ezeket. A kérdések nemcsak a használat nehézségére, hanem a megjelenésre is rákérdeztek. Hamar kiderült, nagyon erős az összefüggés a megjelenés és a használhatóság megítélése között. A felhasználókat olyan erősen befolyásolta az […]

Elolvasom a cikket
navigálás egy nagy parkolóban felülről nézve
weboldal

Hogyan ronthatod el a főmenüdet? 10 hatékony módszer

A főmenüvel csak a gond van. Ha valakinek szüksége van rá, akkor mindent meg kell, hogy találjon. Ha viszont éppen nem kell, akkor foglalja az értékes helyet. Szóval elrontani a főmenüt egészen könnyű, mert sokféleképpen lehet. Jó menüt tervezni viszont nehéz. Milyen design és tartalmi megoldásokkal ronthatod el, és hogyan kerüld el ezeket?

Elolvasom a cikket