Kuzmann Eszter

Korábban felhasználóként gyűjtöttem az élményeket: bosszankodtam rosszul felépített weboldalak miatt és nagyon szerettem néhány igazán jót. Webdesignerként már mélyebben foglalkozom azzal, mitől működik vagy nem működik egy tartalom vagy design. Keresőoptimalizálási szakértőként pedig az a célom, hogy a jó tartalmat mindenki megtalálhassa. Nem szeretem a homályos fogalmazást, csak a konkrét, könnyen megvalósítható tanácsokat. Itt ilyenekkel találkozhatsz!

Cikkek

navigálás egy nagy parkolóban felülről nézve
felépítés

Hogyan ronthatod el a főmenüdet? 10 hatékony módszer

A főmenüvel csak a gond van. Ha valakinek szüksége van rá, akkor mindent meg kell, hogy találjon. Ha viszont éppen nem kell, akkor foglalja az értékes helyet. Szóval elrontani a főmenüt egészen könnyű, mert sokféleképpen lehet. Jó menüt tervezni viszont nehéz. Milyen design és tartalmi megoldásokkal ronthatod el, és hogyan kerüld el ezeket?

Elolvasom a cikket
gemkapcsokból kirakott nyíl
linképítés

A horgonyszöveg (anchor text) 10 típusa

A linkek mennyisége és minősége az egyik nagyon fontos faktor, ami befolyásolja egy weboldal találati listában való megjelenését. A linkek, hivatkozások meghatározó része a horgonyszöveg, azaz a kattintható kifejezés. Ennek tartalma is befolyásolja, milyen képet alkot egy oldalról a Google.

Elolvasom a cikket
letakart szemű nő
webképek

ALT szöveg – hozd ki belőle a legtöbbet

Egy bejegyzés képeinek feltöltésekor nagyon pici feladatnak tűnik az alt szöveg vagy helyettesítő szöveg mező kitöltése. Viszont nagy ereje van: segít sok speciális helyzetű látogatót és információkkal látja el a keresőmotorokat. Használd ki a lehetőségeit!

Elolvasom a cikket