E-mail marketing: hírlevél küldés

postaládák egy falon három sorban, e-mail marketing: hírlevél küldés felirat

Építs hozzád lojális, lelkes, téged megbízhatónak és hozzáértőnek tartó közönséget!

Biztosan tudod már, hogy ehhez minél több, a látogatóknak hasznos tartalmat kell közzétenned. Írod a jobbnál jobb cikkeket, de hamar szembesülhetsz vele: ezeknek széles körben elérhetővé tétele a nehezebb feladat. Terjesztheted őket a közösségi médiában, indíthatsz Google vagy Facebook hirdetéseket. Ezek a módszerek viszonylag sok erőforrást igényelnek: sok időt és/vagy sok pénzt. Olyan embereknek is megjelennek (és te fizetsz is ezekért a megjelenésekért), akiket lehet, hogy nem is érdekel a munkád.

Ezzel szemben a hírlevélküldés az egyik leghatékonyabb eszközöd lehet, hogy elérd azokat, akiket valóban érdekel a mondanivalód.

Mire lesz jó a hírlevél?

A feliratkozást ösztönözheted azzal, ha egy ingyenes tartalmat, például e-bookot, videót vagy hanganyagot teszel elérhetővé. Ennek a linkjét automatikusan kiküldheted minden új felhasználódnak.

A frissen feliratkozottaknak tudsz küldeni egy bemutatkozó levelet vagy levél-sorozatot. Akár azonnal meglepheted őket egy olyan ajánlattal, ami csak a feliratkozóknak elérhető.

Ahogy nő a listád, úgy tudod majd a tagjait egyre többféle szempont szerint csoportosítani, és a lehető leginkább személyre szabott tartalmakkal, ajánlatokkal megkeresni.

A hírlevélküldés előnyei

Segít sok követőddel kapcsolatot teremteni

Az emberek bíznak azokban a kommunikációs csatornákban, amiket ők irányítanak. Ha folyamatosan megbízható, értékes tartalommal látod el őket, biztosan visszatérő látogatóiddá válnak.

Építed a hitelességed és megbízhatóságod

A folyamatos hírlevélküldéssel, a feliratkozottaknak szóló érdekes, értékes információkkal építed a hitelességed. Mindenki biztos lehet benne, hogy hosszú távon gondolkodsz és elérhető leszel, amikor szüksége lesz a segítségedre.

Alacsony kockázat, magas hozam

A listádon olyan emberek vannak, akiket már biztosan érdekel, amit csinálsz. Sokkal fogékonyabbak lesznek minden tartalmadra és ajánlatodra, mint azok, akik például csak egy hirdetésedet látják. Emellett még számításba veheted azt is, hogy a hírlevél költségei szinte biztosan sokkal alacsonyabbak, mint a hirdetéseké.

Lendületet adnak a tartalmaidnak

Egy olyan hírlevél, ami értékes információkat nyújt a feliratkozottaknak és hivatkozik a weboldalad tartalmára, arra ösztönzi az olvasóidat, hogy a fő ajánlatodat is tartsák észben, foglalkozzanak vele. A nagyon hasznosnak tartott leveleidet még továbbíthatják is másoknak, tovább növelve ezzel a közönséged.

Személyre szabható

A feliratkozottakat úgy csoportosíthatod, ahogy csak szeretnéd. Valószínűleg a te szempontjaid teljesen különböznek másokétól, de itt nem kell alkalmazkodnod. Olyan csoportokat alakíthatsz ki a feliratkozottak érdeklődése alapján, amit csak szeretnél, így minden címzetted úgy érezheti, teljesen az ő szempontjaira szabod a tartalmadat. A csoportokat a feliratkozottaktól bekért adataik vagy válaszaik, megjelölt érdeklődési területeik vagy tevékenységeik alapján tudod kialakítani.

Adatbázisod a te kezedben lesz

Saját magad kontrollálhatod majd a feliratkozottak listáját. Nem fogsz olyan kellemetlen helyzetbe kerülni, hogy ha véletlenül letiltja a Facebook a profilodat, akkor nem tudod elérni a követőidet. A listádra feliratkozottaknak mindig fogsz tudni üzenetet küldeni.

Melyiket használjuk mi?

A MailerLite rendszerét választottuk. Ugyan angol az adminisztrációs felület, de a rendszer nagyon rugalmas, könnyen kezelhető, és rengeteg dolog testre szabható benne. Kódolási tudás nélkül is fantasztikus landoló oldalakat és űrlapokat tudsz majd te is létrehozni. A folyamatok kialakítása nagyon könnyű. Nem utolsó sorban az árazása nagyon baráti, és kezdőként viszonylag sokáig nem kell érte fizetned. (MailerLite árazása)

Miben segítünk?

Ha te is MailerLite rendszert szeretnél felépíteni, ránk bízhatod az első lépéseket, vagy akár az egész rendszer felépítését.

Segítünk a regisztrációban

Minden technikai beállítást végigcsinálunk ahhoz, hogy mint küldő megbízható forrásnak számíts. Csinálhatjuk együtt, vagy mindent elintézünk neked (ehhez hozzáférést kell biztosítanod a tárhelyedhez és a levelezésedhez). Készítsd elő az Adatvédelmi tájékoztatódat is, mert már itt is szükség lesz rá.

Konzultálhatunk az ingyenes termékedről, ezek letöltését segítünk beilleszteni a feliratkozási folyamatba

Ha például e-bookot vagy videót adsz cserébe a feliratkozásért, azt szívesen átnézzük, és ha szükséges, javaslatokat fogalmazunk meg a fejlesztéséhez. Ha úgy érzed, ebben több segítségre van szükséged, szívesen meg is szerkesztjük neked az e-book-od!

Elkészítjük a feliratkozási űrlapokat

Létrehozzuk az űrlapokat a veled egyeztetett mezőkkel és adattartalommal (GDPR-nak megfelelően).

Az űrlapokat kérésed szerint beágyazzuk a weboldaladba, és/vagy könnyen megjeleníthetővé tesszük a blogbejegyzéseid szövegében is.

Landing oldalt hozunk létre

Feliratkoztató landoló oldal létrehozására is van lehetőséged, amely a weboldaladtól függetlenül is működhet. Olyan designt alakítunk ki, amely illeszkedik az oldalad megjelenéséhez.

Vállaljuk, hogy beállítjuk neked a saját domain-ed a landing oldalhoz is, amennyiben rendelkezel MailerLite előfizetéssel.

E-mail sablonok felépítése

Elkészítjük azokat a sablonokat, amiket várhatóan sokszor használsz majd, így nem kell minden alkalommal elölről kezdeni a levelek szerkesztését és szövegezését.

Csoportokat, szegmenseket definiálunk

Igényeidnek megfelelően csoportokat és szegmenseket hozunk létre, tökéletesen igazodva a vállalkozásod és kommunikációd igényeihez.

Automatikus folyamatokat állítunk be

Üdvözlő e-mail sorozatot szeretnél beállítani? Valamilyen tevékenység vagy visszajelzés alapján szeretnéd csoportosítani és megkeresni a feliratkozottjaidat? Ezek miatt sem kell aggódnod, összehozzuk neked!

Megtanítunk a rendszer felhasználói szintű használatára (és te határozod meg, hogy ebbe mi számít bele)

Új hírlevelet írni és kiküldeni mindenképpen fogsz tudni. Tudod majd kezelni a feliratkozottakat, meg tudsz felelni a jogszabályi előírásoknak. Ezek után rajtad áll, mennyire önállóan szeretnéd a felépített rendszert használni: csoportokat és szegmenseket létrehozni, új űrlapokat, új automatizmusokat felépíteni is meg tudunk tanítani.

Kiegészítjük az Adatkezelési tájékoztatódat a MailerLite használatára vonatkozó résszel

Pontosan, szövegszerűen megkapod a beillesztendő szakaszokat, csak be kell másolnod a dokumentumba.

Kiküldjük hírleveleidet

Ha nincs időd, vagy úgy érzed, fárasztó megbirkóznod a technikával, kiküldjük a hírleveleidet. Csak elküldöd a szöveget és a kívánságaidat, és már kapják is a feliratkozottak.

Megtanítunk mindenre, hogy magad is boldogulj

Ha magadnak szeretnéd megszerkeszteni a leveleidet, vagy kidolgozni egy új űrlapot, a hozzá kapcsolódó folyamatokkal, mi segítünk. Pontosan annyit mutatunk meg, amennyire szükséged van. Személyre szabott oktatást kaphatsz, aminek a felvételét bármikor visszanézheted.

Mire van szükség az együttműködéshez?

Ahhoz, hogy belekezdhess a hírlevélküldésbe, a következőkre van szükséged:

  • Adatvédelmi szabályzat és online elérhető Adatvédelmi tájékoztató, amely magában foglalja a hírlevelezésre vonatkozó információkat is. Ha a szabályzat/tájékoztató készen van, és csak a MailerLite-ra vonatkozó információk hiányoznak belőle, azt könnyen kiegészíthetjük.
  • Saját, minőségi weboldal, amelyhez hozzáférsz teljes admin jogosultsággal (a tárhelyszolgáltató által nyújtott C-panelen vagy egyéb adminisztrációs felületen) és egy általad kezelt, a domain-hez tartozó e-mail cím.
  • Ha nincs (még) saját weboldalad, vagy még nincs kész, akkor a vállalkozásodhoz kapcsolódó, élő, minőségi közösségi média fiókkal kell rendelkezned.

Mennyibe kerül?

Segítség a regisztrációhoz, és a legfontosabb funkciók bemutatása 60.000 Ft + ÁFA-tól, egyéni tanácsadásként. Online (zoomon), a folyamatról felvételt készíthetsz.

Landing oldal létrehozása a MailerLite rendszerében 90.000 Ft + ÁFA-tól. (Ebbe nem tartozik bele a szövegírás, de beletartozik a domain hitelesítése. Ha ehhez fel kell venned a kapcsolatot a tárhelyszolgáltatóddal, konkrét kérdések-kérések megfogalmazásában is segítünk, hogyan kérj tőlük segítséget.)

Hírlevélküldéssel kapcsolatban nincsenek csomagajánlataink, teljes egészében a te igényeidhez alkalmazkodunk, és amire nincs szükséged, azzal nem foglalkozunk. Írj e-mailt a hello [@] nektonik.hu címre vagy üzenj az itt található űrlapon keresztül, és írd meg, mi az elképzelésed!