Rólunk

Zsóka és Eszter vidáman a Ligetben

Belevágtunk, és elkezdtünk tanulni. Grafikai programok, reszponzív weboldalak tervezése és megvalósítása, felhasználói felületek (újra)tervezése. Egyedi WordPress sablon írása, sőt, fejlesztése. Szeretjük, mert ötvözi a kreativitást és a mindkettőnkben meglévő pontosság és rend iránti igényt. Szeretünk problémákat megismerni, megoldani és közben barátságosabbá tenni az internet világát. De a lényeg! Szeretjük kitalálni, hogyan tud ragyogni az, akivel foglalkozunk!

A célunk: legyen friss és személyes, amit létrehozunk!

És mindezt igyekszünk a legjobb tudásunk szerint, a legjobb minőségben megteremteni.
Fontos számunkra, hogy olyan dolgokkal foglalkozzunk, amit szeretünk, amit elkötelezetten és lelkesen tudunk csinálni.

Nem hagyjuk abba a tanulást

2019 tavaszán vágtunk bele a kalandba, hosszas keresgélés és mérlegelés után kezdtük el a Pixelgyár webdesign tanfolyamát. Nagyon sokat tanultunk Kewin Powell The Responsive Webdesign Bootcamp kurzusán. A Scrimba platformon elérhető ingyenes, rövidebb, webfejlesztéssel foglalkozó videósorozatokat is nagyon kedveltük, illetve ugyanitt a Frontend Developer Carrer Path részvétel is folyamatban van. Felhasználói felületek tervezése terén Erik Kennedy Learn UI design kurzusa segített sokat fejlődni. A WordPress kedvencünk lett, ehhez nagyban hozzájárultak a WPShout kurzusai, illetve az Udemy-n Alexander Oni, Brad Schiff és Zac Gordon fejlesztői képzései.

Életünk többi része

Önkéntesként segítünk a gyönyörű Szépművészeti Múzeum múzeumpedagógiai foglalkozásainak szervezésében és előkészítésében, a múzeum weboldalán található adatok naprakészen tartásában, és a remek családi szórakozást biztosító Utazóbőröndök állandó játékban tartásában.

Az év első hat hónapjában emellett túravezető képzéssel foglalkozunk, tanfolyamot szervezünk, terepi tájékozódást oktatunk. Túraterveket értékelünk, oktatókat koordinálunk. Képzéseink weboldalát is mi készítettük el.

De mi az a nektonik?

A nevet már nagyon korán elkezdtük keresni, és hetekig tartó reménytelen ötletdobálások után, egy koncert előtt a MüPa büféjében ülve egy felmerülő kérdésre olvastuk a választ a Wikipédia Plankton szócikkében. Ebben a cikkben volt szó a tengerben élő lények két nagy csoportjáról, a planktonikus és a nektonikus lényekről. Olvastuk a leírást: “A planktonikus élőlényekkel szemben a nektonikus élőlények azok, amik irányítani tudják a mozgásukat, és képesek a környező áramlásokkal szemben is úszni.” Bumm! Megtaláltuk a nevünket!

 

Fotóinkat Vári Brigitta készítette.