Blog

Laptop áll egy asztalon, tele van ragasztgatva logós matricákkal.

6 ok, hogy miért legyen logód

2021.03.31.

Amikor új vállalkozást indítasz és sorba veszed, hogy mennyi mindenre van szükséged ehhez, valószínűleg nem a logó fog elsőként eszedbe jutni. Vagy eszedbe jut, de elbizonytalanodsz, hogy egyáltalán szükséged van-e rá. Pedig egy logó nagyon fontos része a vállalkozásod arculatának, nagy mértékben hozzá tud járulni ahhoz, hogy a márkád sikeres legyen.

Színes vidám ruhák lógnak egy boltban egy fa állványon

A weboldal ruhája, avagy melyiket válaszd: ingyenes, fizetős vagy egyedi WordPress sablon?

2021.02.03.

Miután eldöntötted, hogy WordPress alapú weboldalad lesz és túljutottál a wordpress.com vs wordpress.org jelentette kavarodáson, a következő nagy kérdés, hogy egyáltalán hogy nézzen ki a weboldalad. Ahhoz, hogy a weboldaladnak “ruhája” legyen, azaz megjelenjen valamilyen kinézetben, muszáj egy sablont aktiválnod. Ebből a sablonból nagyon sokféle létezik, kezdve a nagyon egyszerű ingyenes WordPress sablonoktól, egészen a […]

Fa betűkből kirakva, hogy Wordpress

WordPress.com vs wordpress.org – Melyiket válaszd, ha weboldalt szeretnél?

2021.01.20.

Biztosan te is hallottál már a WordPress-ről, esetleg azt is tudod, hogy létezik a wordpress.com és a wordpress.org is, de fogalmad sincs, hogy ez miért van és mi a különbség köztük. Ha weboldal indításán gondolkodsz, jó, ha tisztában vagy az alapokkal, hogy eligazodj az útvesztőben.

Szemüveg letéve egy asztalra

7 tipp, hogy olvasható legyen a háttérképre helyezett felirat

2020.12.22.

Manapság sok weboldalon találkozhatunk azzal a megoldással, hogy egy-egy feliratot a mondanivalóhoz kapcsolódó háttérképre helyeznek. Ez nem véletlen, hisz ez a megjelenés sokat hozzá tud tenni a felhasználói élményhez. Fontos azonban, hogy az így elhelyezett szöveg is olvasható maradjon. Ennek megvalósításához következik most pár praktika.

Elektronikai alkatrészek egy asztalon

A weboldal kötelező elemei

2020.12.07.

Sokan nincsenek vele tisztában, hogy melyek egy céges weboldal kötelező elemei, pedig Magyarországon ez törvényileg szabályozott. Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 4. §-a tételesen felsorolja, hogy mik azok az adatok, melyeket kötelező feltüntetni a weboldalon, amennyiben kereskedelmi tevékenységet folytat a vállalkozás.