arculat

arculat

Raszteres és vektoros képek: mi a különbség köztük? Melyik mire jó?

Első ránézésre valószínűleg nem tudod őket megkülönböztetni, de alapvetően kétféle képtípus létezik a digitális világban: a raszteres és a vektoros. Ráadásul mindkettőn belül többféle fájlformátum van, melyek különböző felhasználásra vannak optimalizálva. A cikk segítéségével te is képbe kerülhetsz, hogy legközelebb a céljaidnak legjobban megfelelő formátumot válaszd, illetve ne nézz értetlenül, ha a webdesignered mondjuk a […]

Elolvasom a cikket
Sok színes Nektonik névjegy ledobva egy kupacba.
arculat

Így tervezz hatékony névjegykártyát!

Az internet korában sokan nem már látják értelmét a hagyományos, nyomtatott névjegykártya osztogatásának. Végül is pár pillanat alatt bármi megtalálható a neten, illetve a kontaktjainkat sem papír alapon őrizgetjük már, hanem a telefonunkon tároljuk. Pedig ebben a klasszikus marketing eszközben még mindig rengeteg lehetőség rejlik. Ha ezt ügyesen kihasználod, növelni tudod vállalkozásodat.

Elolvasom a cikket
Az asztalon fekszik egy üres füzet, rajta kérdőjelek, körülötte színesceruzák.
arculat

Hogyan találd ki, hogy milyen legyen a logód?

A logód a márkád talán legfontosabb és leglátványosabb eleme. Azonban nem csak díszítő funkciója van, hanem fontos feladatai: kommunikálja a vásárlók, ügyfelek felé, hogy ki is vagy. Mivel rengeteg helyen felbukkan, fontos, hogy jól legyen kitalálva és megtervezve. A kitaláláshoz nyújtunk most egy kis segítséget.

Elolvasom a cikket
Laptop áll egy asztalon, a fedele teleragasztva logós matricákkal.
arculat

6 ok, hogy miért legyen logód

Amikor új vállalkozást indítasz és sorba veszed, hogy mennyi mindenre van szükséged ehhez, valószínűleg nem a logó fog elsőként eszedbe jutni. Vagy eszedbe jut, de elbizonytalanodsz, hogy egyáltalán szükséged van-e rá. Pedig egy logó nagyon fontos része a vállalkozásod arculatának, nagy mértékben hozzá tud járulni ahhoz, hogy a márkád sikeres legyen.

Elolvasom a cikket
Képek és feljegyzések lógnak a falon
arculat

Mire jó a moodboard?

Biztosan te is találkoztál már lakberendezési vagy divattal foglalkozó magazinban moodboard-al, csak nem tudtad, hogy amit látsz, annak neve is van. A moodboard jelentése nem túl magyarosan hangulattábla. Egy olyan szemléltetőeszközről van szó, melyen képek, szövegek, grafikák, egyéb vizuális elemek jelennek meg egyetlen kollázzsá összegyúrva, egységes hangulatot árasztva. Készítése nem bonyolult, viszont nagy segítségünkre lehet […]

Elolvasom a cikket