Túrázó blog terve és logója

Ügyfél: turarakattanva.hu

Projekt: logó, weboldal terv

Túrára kattanva weboldal egy asztali számítógépen

Másnak is megmutatnád? Oszd meg!

Egy most induló, túrázással kapcsolatos blog weboldalának megtervezése és logójának elkészítése volt a feladat. Az ügyfél kérése az volt, hogy „guruljon el a gyógyszer”, azaz legyen vad és szokatlan az oldal, mind felépítésében, mind színvilágát illetően. Hogy is kezdtem neki?

Színpaletta kiválasztása

A paletta megalkotásához a Huesnap-et hívtam segítségül. A klasszikus „túrázós” zöldet és árnyalatait szándékosan figyelmen kívül hagytam és nem válogattam be a szóba jöhető színek közé. Helyette próbáltam olyanokat választani, amik csak közvetve kapcsolódnak a témához (pl. ég és víz színe, virágok és termések, egyéb növényi alkatrészek színei), viszont hatásukban vadabbak, ütősebbek. Végül több változat közül az alábbi palettára esett a választás.

A weboldal színpalettája

Logó megtervezése

A kérés egy egyszerű betűlogó volt, amiben a „TÚRÁRA” szó szögletesebb, szigorúbb hatású, a „KATTANVA” pedig kézzel írott. Több betűtípust kipróbálva az alábbi variációk születtek – akár az eredeti elképzelést is figyelmen kívül hagyva. Az igazat megvallva, a jobb alsó kettőt inkább egy könyvtár logójának tudom elképzelni.

Logóváltozatok

A kiválasztott betűlogót ezután megspékeltem háromszögekkel, ami elnyerte az ügyfél tetszését is.

A weboldal logója

A weboldal terve

Első lépésként kerestem egy ütős háttérmintát, amit majd különböző helyekre „elszórhatok” az oldalon. Ebben segítségemre volt a Hero Patterns, ahol elég hamar rá is akadtam a megfelelő háromszöges háttérre, ami rímelt a logóra is.

A fejléc kialakításánál mindenképp kicsit el akartam térni a megszokottól, így a menü középre került viszonylag feltűnő módon, mellé a logó pedig nagyobb méretben.

Miután a fejléccel megvoltam, a bejegyzések gyűjtőoldalával folytattam a tervezést. Egy-egy bejegyzést úgy képzeltem el, mintha valamilyen adatfelvételi lap lenne az alapja, szigorú keretekkel és elrendezéssel. A színek alkalmazásával igyekeztem kicsit meghökkentővé tenni a kinézetüket.

A weboldal blog oldala

Az egyes bejegyzések teljes megjelenítésénél ugyanezt a táblázatos formát alkalmaztam kicsit átvariálva az elrendezést.

Egy teljes bejegyzés terve

A főoldalra főleg figyelemfelhívó szlogenek és gondolatok, kedvcsináló képek kerültek. Itt a háromszöges hátteret is több helyen alkalmaztam. A gombok a blogra mutatnak.

A szöveg még sok helyen nem volt meg. Helyettesítésükre Lórum ipsé-től kértem kölcsön részleteket.

A kész weboldal megtekinthető itt: turarakattanva.hu.

Legyen neked is őrült weboldalad! Nézd meg weboldalkészítő ajánlatunkat!


A kezdőkép minta nélküli verziójának forrása: Mr. Mockup.

Másnak is megmutatnád? Oszd meg!

* * * * * * * *

Ha több projektünket is megnéznéd, a Munkáink oldalon találod őket! Lehetnél te a következő cikk szereplője!