Online kurzusoldal készítés

Egyre többen tanulnak online. Neked is lehetőséged lehet sokkal több embert elérni, mint akiket személyesen tudnál tanítani. Online tanfolyam létrehozásával szabadidőt nyerhetsz oktatóként, coachként, szakértőként, hiszen nem kell újra és újra ugyanazt elmondanod.

Ha van olyan tudásod, amit az emberek keresnek és képes vagy ehhez kapcsolódó közösséget összefogni, akkor minden esélyed megvan, hogy sikeres rendszert működtess.

Ha velünk dolgozol, nem kell programozóvá válnod, nem kell a technikai részletekkel foglalkoznod.

Milyen rendszered lesz?

Biztosan te is vásároltál már meg online elérhető tanfolyamot, és találkoztál többféle felülettel, felépítéssel. Valószínűleg volt, ami jobban tetszett és volt, ami kevésbé volt kényelmes.

Szóval a te jövőbeli rendszered is attól függ, mit szeretnél, milyen kompromisszumokkal tudsz megbarátkozni – például mennyi feladatot szeretnél automatizálni. Többféle módszert tudunk ajánlani, ezek közül a legegyszerűbbek az elején szinte költségmentesek.

Lehetőségek a kurzusok elérhetővé tételére

Oktatási piacterek

Ha valamilyen oktatási piactéren adod el a tanfolyamodat (főleg amerikaiakat lehet könnyen találni), az nagyon könnyű indulást tesz lehetővé és alig találkozol technikai nehézségekkel. Viszont rengeteg jutalékot fogsz fizetni, nehéz kitűnni, és nagyon nehéz igazi közönséget kiépíteni. És legtöbbször akárhogy is árazod a kurzusod, a piactér akciózni fogja az árad töredékéért.

Tanfolyami platformok

Használhatsz online tanfolyam platformokat is, amiket fix havidíj fejében használhatsz. Ezeknél sokkal több lehetőséged van a saját munkára, az értékesítésre, a közönségeddel való kapcsolattartásra. Ha viszont külföldi szolgáltatót választasz, nehézséget fog okozni a fizetés és a számlázás kezelése. A havidíj viszonylag magasnak fog tűnni, ha még nincs állandó közönséged. Ebben a megoldásban sem lesz tiéd az oldal, azaz ha később váltasz, akkor ott is nulláról kell kezdened az építkezést.

Egyedi, rád szabott saját rendszer

És választhatod azt, hogy építesz egy saját rendszert, amire WordPress-ben van lehetőséged. Ezzel minden a kezedben lesz: a tanfolyamod anyagai, a marketing lehetőségek, a fizetés adminisztrációja – főleg, ha van egy saját weboldalad mellé. Erre most már többféle plugint lehet használni, és magyar közönségnek is minden funkciót tudsz automatizálni, akár többféle megoldás közül választva. Ebben az esetben minden a tiéd, de biztosan meg kell barátkoznod a technikai kérdésekkel is, mert sokszor neked kell majd közbeavatkoznod.

Az online oktatáshoz kapcsolódó funkciók 

Lehet, hogy még nem gondoltál bele, de ahhoz, hogy ez passzív kereseti forrás lehessen, nagyon sok dolognak kell együttműködnie. Sokféle funkcióra lesz szükséged, és nyilván az a jó rendszer, ami a lehető legkevesebb összetevőből (azaz szolgáltatóból) áll.

Milyen funkciókat, összetevőket kell kiépíteni?

 • weboldal, illetve landing oldal(ak) a kurzusok értékesítéséhez;
 • tanfolyami anyagok tárolása, elérhetővé tétele (dokumentumok, videók stb.);
 • fizetés (lehetőleg többféle fizetési móddal, aminek az adminisztrációja nem igényel manuális munkát);
 • kuponok, akciók kezelése;
 • számlák kiállítása, kiküldése (szintén lehetőleg a bevatkozásod nélkül, automatikusan);
 • résztvevők nyilvántartása, statisztikák kezelése;
 • hozzáférési jogosultságok beállítása;
 • hírlevélkezelés (tananyagok, hozzáférések, értesítések kiküldése).

Többféle szoftvert is tudunk ajánlani a rendszered működtetéséhez, az igényeid alapján. A rendszer kialakítása után az oktatás során minden információt átadunk. (És akár egy használati kézikönyvet is kérhetsz.)

Vállaljuk LearnDash rendszerek kialakítását és teljes személyre szabását (akár egyedi fejlesztésekkel), de ha ez még túl nagy falat lenne, akkor egyszerűbb és olcsóbb rendszereket is tudunk ajánlani.

És a design?

Biztos lehetsz benne, hogy a tanfolyam oldalaid megjelenése tökéletesen illeszkedni fog a weboldalad kinézetéhez – ez is gyönyörű lesz!

Milyen munka marad rád?

A kurzusanyagok fejlesztése, a vevők megszerzése és a tagok gondozása mindenképpen a te feladatod marad.

Kérj árajánlatot! Igyekszünk maximum 2 munkanapon belül válaszolni minden megkeresésre.


  Ha még csak készülődsz…

  Töltsd le az ingyenes e-könyvünket, amiben összefoglaltuk, mik azok az információk, elérhetőségek, adatok, amiket már most össze tudsz gyűjteni, hogy minél felkészültebben vághass bele az oktatási oldalad készítésébe! Pontos listát kapsz, milyen hozzáféréseket, milyen fájlokat, milyen tartalmakat kell előkészítened, hogy akár két hét alatt kész legyen az online kurzusoldalad vagy előfizetéses tagsági rendszered. Ha feliratkozol hírlevelünkre, az első levélben ezt elküldjük!