Weblap tervezés – hogyan kezdj neki?

Szeretnél indítani egy weboldalt? Még nem is indult el a vállalkozásod, csak tervezgeted az online megjelenést? Vagy most cserélnéd le a saját magad által épített oldalt professzionálisra?

Valószínűleg tanácstalan vagy, hogyan kezdj neki. Milyen legyen a design? Milyenek legyenek a betűtípusok? Hogyan válaszd ki a színeket? És milyen menüpontokra van szükség? Milyen tartalmat kell rakni az egyes oldalakra? Egyáltalán, hány oldal kell? Kell-e valamit tenni azért, hogy mobilbarát legyen az oldal? Mit kell tenni vele, hogy jól szerepeljen a keresőben?

Ha alaposan felkészülsz a weboldal tervezésére, akkor az sokkal gyorsabban, olcsóbban és hatékonyabban készülhet el!

Először: 30 percben beszéljünk róla, mit szeretnél!

Te elmeséled, mire van szükséged, mi pedig elmondjuk, mit és hogyan lenne a legjobb megvalósítani. Minden, a tervezés szempontjából fontos kérdést felteszünk. És ha szimpatikusak vagyunk egymásnak, akkor az elhangzottak alapján árajánlatot készítünk neked.

Másodszor: mesélj nekünk a vállalkozásodról, céljaidról, magadról!

Ehhez először csak néhány kérdést írtunk össze, de ahogy gyűltek a tapasztalataink, ez egyre hosszabb és hosszabb lett. Sok kérdésben kell döntést hoznod, amikkel eddig lehet, hogy nem foglalkoztál. Technikai jellegű, a célcsoportodat, szolgáltatásaidat érintő, illetve a leendő honlap megjelenésére vonatkozó kérdések.

Nem leszel elveszve, mert rengeteg magyarázattal is elhalmozunk! Minden részletet érteni fogsz, mindenről tudni fogod, miért fontos a tervezés, vagy majd a működtetés időszakában.

Mit kapsz?

Összeállítottunk egy e-könyvet, ami fejezetekbe rendezve tartalmaz minden olyan témakört, ami egy weblap tervezéséhez, kialakításához szükséges. A hozzá kapcsolódó, számítógépen is kitölthető munkafüzetben pedig rögzítheted gondolataidat, rendszerezheted a vállalkozásoddal kapcsolatos információkat.

szakértői weboldal felkészülés e-könyv és munkafüzet

A könyv és a munkafüzet nem csak akkor hasznos, ha most rögtön bele akarsz vágni az online megjelenésbe, hanem akkor is, ha még csak tervezgetsz. Nem csak mi leszünk képben rólad, ha elkezdünk veled együtt dolgozni, hanem bármelyik webdesigner munkáját megkönnyíthetik majd az összegyűjtött információk (ha esetleg mégsem velünk akarsz dolgozni).

„Nagy gondossággal összeállított, átgondolt, jól megszerkesztett szakértői anyag.”

„Azoknak az embereknek is érthető, logikus és gyakorlatias, akik a saját szakmájukhoz remekül értenek, ugyanakkor a honlapok valódi funkcióival sincsenek még képben, nemhogy a SEO fogalmával.
Lépésről lépésre haladva készíti fel a vállalkozót, hogy ne tévedjen el a honlapkészítés útvesztőiben. A fejezetek érthető, egymásra épülő „tananyagokat”, témákat érintenek. Rengeteg kérdést megfogalmaznak, de előtte tisztázzák a fogalmak jelentését és jelentőségét.
Mindenkinek azt üzenem, töltsd ki aprólékosan a munkafüzetet, gondolkodj el a kérdéseken, szánj rá órákat, napokat, heteket akár. Mert bármennyire időigényesnek tűnik ez a folyamat, hosszú távon rendkívül fontos, hogy ne egy átlagos, futottak-még típusú honlapod legyen.”

Lendvainé Timár Edit – Érd-L Kreatív Fejlesztő Műhely

A könyvben és munkafüzetben szereplő témakörök:

 • Weboldal keretrendszer választás – bemutatjuk a WordPress-t
 • Domain név választás – válaszd ki a neked legjobbat
 • Tárhely bérlés – mire figyelj a szolgáltató kiválasztásakor
 • Bemutatkozó oldal – csillantsd meg a személyiséged
 • Szolgáltatásokat bemutató oldalak – mutass be minden előnyt és értéket
 • Kapcsolati információk – a bizalom növeléséhez
 • A főoldal felépítése – a leghatásosabb felépítés
 • Ügyfélvélemények – hogyan kérj igazán meggyőző visszajelzést
 • Milyen fotókra lesz szükség – mire figyelj a képeidnél
 • Információk a keresőoptimalizálásról
 • Arculat kidolgozása – színek, betűtípusok, logó
 • A weblap megjelenése, stílusa – legyen egyszerre egyedi és jól működő
 • Hírlevelek – csinálj az érdeklődőkből ügyfeleket
 • Feliratkozóknak ajánlott e-termékek kidolgozása – letölthető értékadás
 • Weboldal funkcióinak bővítése – gondunk van a legjobb szereplésre, mérésekre és biztonságra
 • Jogszabályi előírásoknak való megfelelés – legyenek meg a kötelező dokumentumok
 • Oktatás, karbantartás és támogatás – nem hagyunk magadra a kész weboldallal

Ilyen egyszerű! Olvasod az e-könyvet, feldolgozod a fejezeteket és válaszolsz a kérdésekre. Írj, amennyit csak akarsz, majd mi kihámozzuk a fontos dolgokat.

Az e-könyv és az e-munkafüzet elérhetősége

Az e-könyv és az e-munkafüzet ára 0 Ft, ha elfogadod az árajánlatunkat, kifizeted az előleget és belekezdünk a közös munkába. Ebben az esetben a közös munka első lépéseként ennek a munkafüzetnek a kitöltését kérjük tőled.

Az e-könyv és az e-munkafüzet ára 9.900 Ft + áfa, ha még nem szeretnéd elkötelezni magad. Ha később minket választasz a weboldalad megtervezéséhez és létrehozásához, akkor az árát beszámítjuk a szerződéses árba. Ha mégsem mi csináljuk majd a weboldalad, akkor is nagyon hasznos lesz a tartalma a választott webdesignered számára.