Julianna Home Style – a kényelmes luxus

Ügyfél: Julianna Home Style / oktatási projekt

Projekt: logó

Julianna kivágott logó

Másnak is megmutatnád? Oszd meg!

„Ügyfelem” egy lakberendező hölgy lett, ügyfelei elsősorban az országban berendezkedő külföldiek. Új irodájához van szüksége megújult arculati elemekre. Stílusa nagyon jellegzetes, szeretné, ha ez már a logójából is kiderülne. Hogyan készült az arculat?

A lakberendező hölgy Karla Trincanello rajongója, ő is ezt a stílust képviseli. Döntően ilyen terveket, lakásbelsőket szeretne ő is készíteni, ilyen ügyfeleket megszólítani.

A stílus

A stílus, amit a logónak meg kell mutatnia, nagyon jellegzetes. A berendezések nagyon elegánsak, gazdagon díszítettek. Rengeteg berendezési tárgy, textúra, grafika osztozik a figyelmen. A kiegészítők minősége, színei, elhelyezése nagyon gondosan megkomponált. A berendezések régebbi korok stílusjegyeit idézik, modern elemek legfeljebb az eszközök terén jelennek meg (például konyhai eszközök). A színek visszafogottak, általában pasztell árnyalatok jelennek meg sötét fával és szürkés-barnás tónusú kőfelületekkel kombinálva. A berendezések statikusak, a luxus, a díszítés mellett a kényelem a fő szempont. A képeket nézve többször volt olyan érzésem, mintha egy kényelmes, gazdagon berendezett kastélyban járnék.

Jellegzetes stílusjegy keresése

A lógó tervezésekor egy olyan elemet szerettem volna kiemelni a lakásbelsőkből, amit nagyon jellemzőnek érzek erre a stílusra. Elkezdtem ilyeneket figyelni és gyűjteni, ilyenek voltak a kazettás mennyezet mintája, a majdnem szimmetrikusan elhelyezett díszítőelemek, egy fotel hátán látott szövetminta vagy egy arany ágakkal díszített tükör. Végül egy polcon elhelyezett hattyú szobra fogott meg leginkább, ami szerintem nagyon kifejezi ezt a stílust.

Julianna logó variációk

A hattyú vonalai nagyon finomak és egyszerűek, azaz kis méretben is jellegzetesek maradnak. Akár egy- vagy két színben is nagyon kifejező marad a kép. Ha a testet körvonal nélkül, pasztell kitöltéssel használom, kissé légies is a hatása.

A logó – hasonlóan a lakberendezési stílushoz – egyáltalán nem dinamikus. A nyak hajlata kecses, de az, hogy a fej hátrébb van a mellrésznél, visszafogottá teszi a mozdulatot.

Betűtípusok

A Julianna névhez egy viszonylag konzervatív hatású, serif fontot képzeltem el, amit a Home Style szavak sans serif betűtípusa egészít ki és tesz mégis kicsit modernné. Nem akartam sem túl vaskos, sem túl vékony vonalú betűtípust választani, és fontos volt a két betűtípus, illetve a hattyú vonala közötti összhang is.

Julianna logó typo variációk

A színek

Az arculat színpalettáját a hölgy által képviselt stílus jellemző színeihez igazítottam.

Julianna színpaletta

Ha te is gondolkodsz azon, milyen arculat illene a vállalkozásodhoz, ugyanilyen gondosan vizsgáljuk meg a te tevékenységedet és igényeidet is. Keress minket bátran!


A cikkben felhasznált képek és a bemutatott tárgyak logó nélküli verziójának képei innen származnak: Pixabay, GraphicBurger, Unblast.

Másnak is megmutatnád? Oszd meg!

* * * * * * * *

Ha több projektünket is megnéznéd, a Munkáink oldalon találod őket! Lehetnél te a következő cikk szereplője!