Julianna Home Style – a kényelmes luxus

Julianna kivágott logó

Készítő:

Ügyfél:

Julianna Home Style / oktatási projekt

Projekt elemek:

logó

"Ügyfelem" egy lakberendező hölgy lett, ügyfelei elsősorban az országban berendezkedő külföldiek. Új irodájához van szüksége megújult arculati elemekre. Stílusa nagyon jellegzetes, szeretné, ha ez már a logójából is kiderülne. Hogyan készült az arculat?

A lakberendező hölgy Karla Trincanello rajongója, ő is ezt a stílust képviseli. Döntően ilyen terveket, lakásbelsőket szeretne ő is készíteni, ilyen ügyfeleket megszólítani.

A stílus

A stílus, amit a logónak meg kell mutatnia, nagyon jellegzetes. A berendezések nagyon elegánsak, gazdagon díszítettek. Rengeteg berendezési tárgy, textúra, grafika osztozik a figyelmen. A kiegészítők minősége, színei, elhelyezése nagyon gondosan megkomponált. A berendezések régebbi korok stílusjegyeit idézik, modern elemek legfeljebb az eszközök terén jelennek meg (például konyhai eszközök). A színek visszafogottak, általában pasztell árnyalatok jelennek meg sötét fával és szürkés-barnás tónusú kőfelületekkel kombinálva. A berendezések statikusak, a luxus, a díszítés mellett a kényelem a fő szempont. A képeket nézve többször volt olyan érzésem, mintha egy kényelmes, gazdagon berendezett kastélyban járnék.

Jellegzetes stílusjegy keresése

A lógó tervezésekor egy olyan elemet szerettem volna kiemelni a lakásbelsőkből, amit nagyon jellemzőnek érzek erre a stílusra. Elkezdtem ilyeneket figyelni és gyűjteni, ilyenek voltak a kazettás mennyezet mintája, a majdnem szimmetrikusan elhelyezett díszítőelemek, egy fotel hátán látott szövetminta vagy egy arany ágakkal díszített tükör. Végül egy polcon elhelyezett hattyú szobra fogott meg leginkább, ami szerintem nagyon kifejezi ezt a stílust.

Julianna logó variációk

A hattyú vonalai nagyon finomak és egyszerűek, azaz kis méretben is jellegzetesek maradnak. Akár egy- vagy két színben is nagyon kifejező marad a kép. Ha a testet körvonal nélkül, pasztell kitöltéssel használom, kissé légies is a hatása.

A logó - hasonlóan a lakberendezési stílushoz - egyáltalán nem dinamikus. A nyak hajlata kecses, de az, hogy a fej hátrébb van a mellrésznél, visszafogottá teszi a mozdulatot.

Betűtípusok

A Julianna névhez egy viszonylag konzervatív hatású, serif fontot képzeltem el, amit a Home Style szavak sans serif betűtípusa egészít ki és tesz mégis kicsit modernné. Nem akartam sem túl vaskos, sem túl vékony vonalú betűtípust választani, és fontos volt a két betűtípus, illetve a hattyú vonala közötti összhang is.

Julianna logó typo variációk

A színek

Az arculat színpalettáját a hölgy által képviselt stílus jellemző színeihez igazítottam.

Julianna színpaletta

---
A cikkben felhasznált képek és a bemutatott tárgyak logó nélküli verziójának képei innen származnak: Pixabay, GraphicBurger, Unblast.

* * * * * * * *

Hasonló bejegyzéseket a Portfólió oldalon találsz!