Vidéki optika új arculata

Ügyfél: oktatási projekt / Selmeczi Optika

Projekt: logó, weboldal terv

Másnak is megmutatnád? Oszd meg!

A Selmeczi Optika egy vidéki kisváros egyik optikája. Feladatom szerint teljesen megújulnak, felújítják az üzletüket, és ezzel arculatot is szeretnének váltani. Milyen ötleteket mutattam nekik?

Az optikának új logóra van szüksége. A tulajdonos szemészorvos szeretné kiemelni, hogy orvosi háttérrel is rendelkeznek, látás- és egyéb szemészeti vizsgálatokat is végeznek, azaz komolyabb megjelenést szeretne bemutatni.

Amennyiben elégedettek a logóval, a weboldalukat is szeretnék teljesen átalakítani ennek az új arculatnak megfelelően. A weboldalon a szolgáltatásaik mellett szeretnének blogot működtetni, illetve lehetőséget biztosítani hírlevél feliratkozásra.

Az arculat és a logó

Mivel a tulajdonos kiemelte, hogy az üzlet komolyságát, megbízhatóságát szeretné hangsúlyozni, illetve az orvosi-szakmai érzést erősíteni, ennek megfelelően választottam színeket: kék és szürke (ezüst) árnyalatokat.

optikának készített moodboard

A logó kialakításánál a szem formájából terveztem kiindulni. Sokféle szemet rajzoltam meg, ezek közül szűkítettem aztán a továbbfejleszthető lehetőségeket. Itt csak arra figyeltem, hogy minden eszembe jutó ötletet próbáljak meg gyorsan lerajzolni és kicsit később eldönteni, működhet-e. Ebben a fázisban már kiválasztottam a logó (és a leendő weboldal) domináns színeit.

optika logó ötletek

A kiválasztott formát az összes lehetséges színkombinációban előállítottam, így könnyebb a legjobb színpárosítás kiválasztása.

optikia logó színváltozatok

A kiválasztott logóval készültek el a névjegykártyatervek, és egy, az üzletben használható tasak terve is.

optika névjegykártya tervek

Weboldaluk tervein is ezek a színek dominálnak.

Ha neked is szükséged lenne egy logóra, vagy vállalkozásod arculatának kidolgozására, keress meg minket.


A cikkben felhasznált képek és a bemutatott tárgyak logó nélküli verziójának képei innen származnak: Freepik, GraphicBurger.

Másnak is megmutatnád? Oszd meg!

* * * * * * * *

Ha több projektünket is megnéznéd, a Munkáink oldalon találod őket! Lehetnél te a következő cikk szereplője!